Nederland kent veel wetten en andere regeltjes. In de eerste plaats is dat natuurlijk zeer voordelig, want dat is één van de redenen waarom onze samenleving goed functioneert. Tegelijkertijd kan dit ook zeer complex zijn. Zeker wanneer je te maken krijgt met een zakelijk geschil. Gelukkig kun je er in die situaties voor kiezen om een advocaat in te schakelen. Maar wanneer is het aan te raden om dit te doen? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.
Bij civiele zaken
Als reguliere burger kun je het beste een advocaat inschakelen bij civiele zaken. Bij civiele zaken kun je denken aan arbeidszaken, consumentenzaken en huurzaken. We raden je vooral aan om een advocaat in te zetten bij grote zaken. Heb je bijvoorbeeld recht op een ontslagvergoeding van meerdere duizenden euro’s, maar wil je oude werkgever dit niet betalen? Dan is het aan te raden om een advocaat in te zetten. Gaat het echter om een kleine zaak? In de regel kun je het dan beter zelf oplossen. Het is dan niet de moeite waard om een advocaat in te schakelen.
Bij zaken voor de strafrechter
Word jij verdacht van een misdrijf? In dat geval is het zeker aan te raden om een advocaat in te schakelen. Je krijgt in Nederland ook altijd een advocaat toegekend wanneer je verdacht wordt van een misdrijf. Gaat het echter om een bekeuring van enkele honderden euro’s? In dat geval kun je het beter betalen, want dan is het vaak niet de moeite waard om het aan te vechten.
Zaken voor de bestuursrechter
Je komt als burger bij de bestuursrechter terecht wanneer je een geschil hebt met de overheid. Ook dan bevelen we een advocaat aan, want anders is de kans groot dat je verliest. Het is namelijk zeer moeilijk om rechtszaken tegen de staat te winnen. Ook hierbij geldt dat het vooral functioneel is bij meer ingewikkelde kwesties. Probeer er anders op een simpelere manier uit te komen met de overheid.
Heb je een advocaat nodig? Dan raden we je aan om eens bij Rechtnet Strafrechtadvocaat in Den Bosch te kijken. Je kunt ze inschakelen voor verschillende rechtszaken.