In Nederland is het een groot deel van het jaar noodzakelijk om de verwarming van je woning te gebruiken. Dat is niet gek, want het wordt hier simpelweg vaak zo koud dat het lastig is om je woning nog warm te houden zonder je verwarming te gebruiken. Het is wel van belang dat mensen hun best doen om de verwarming zo min mogelijk te gebruiken. Je moet er namelijk wel rekening mee houden dat centrale verwarming niet goed is voor het milieu. Daarom is het slim om eens te kijken naar milieuvriendelijke manieren om je woning warm te krijgen.
Gebruik maken van infrarood panelen
Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van infrarood panelen. Dit is een erg handige en milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen. Dat komt voornamelijk doordat je veel minder energie nodig hebt om je woning op deze manier warm te krijgen. Je hoeft voor het activeren van infrarood panelen enkel stroom te hebben. Hier is dus geen gas voor nodig. Als je echt milieuvriendelijk bezig wilt gaan, is het slim om zonnepanelen op je dak te laten leggen en je woning overdag zo veel mogelijk te verwarmen. Zo kun je ervoor zorgen dat je enkel groene stroom verbruikt, en je woning toch lekker warm is. Een infrarood paneel kun je in iedere kamer ophangen, zodat deze ruimte warm wordt door de straling die dit paneel afgeeft.
Stadswarmte
Het is op veel plekken ook mogelijk om gebruik te maken van stadswarmte. Hierbij gebruik je als het ware de warmte van een energiecentrale of afvalverbrandingsoven om je woning te verwarmen. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het is een zeer milieuvriendelijke manier om je woning warm te krijgen. Je hoeft hierdoor geen energie gebruiken die speciaal voor jou is opgewekt, want dit is als het ware en restproduct.
Een warmtepomp gebruiken
Als je op de plek waar jij woont niet de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van stadswarmte, is het misschien een goed idee om een warmtepomp aan te schaffen. Deze verbruikt ook enkel stroom, waardoor dit al een stuk minder belastend is voor het milieu dan het gebruiken van gas om je woning warm te stoken.